Prachtig Kerstgeschenk van een Kerstekind

17/12/2020 21:03

Jeugdig engagement in deze corona-kerstperiode.

2020 zal voor iedereen als hét corona-jaar in onze gedachten gegrift blijven.

Oud en jong hebben al zoveel moois aan zich zien voorbij gaan. We weten tot op heden niet wat ons nog te wachten staat. Voor zovelen onder ons is deze onzekerheid zo moeilijk te aanvaarden en te begrijpen.

Het geeft ons een warm gevoel te zien dat de jeugd, ondanks al deze beperkingen, de moed niet verliest en beseft dat wij nog volop van de luxe van onze maatschappij mogen en kunnen genieten.

Volgend verhaal is hiervan een prachtvoorbeeld:

In deze corona-kerstperiode kan een 16 jarige tiener geen sweet sixteen feestje geven voor haar vrienden en familie.

Haar beslissing om dit verjaardagsbudget integraal te schenken aan een goed doel, geeft haar meer voldoening dan iets materieels voor zichzelf aan te schaffen, aangezien ze vindt dat ze al van alles genoeg heeft. Omdat dit meisje weet hoe concreet en hands-on het werk van de vzw Sponsoring Kinderen Oeganda is, en hoeveel verschil er hierdoor kan gemaakt worden voor haar leeftijdsgenoten, wenst ze haar cadeau aan de vzw te schenken.

Graag willen we alle mensen die onze werking volgen, laten meegenieten van deze positieve boodschap van jeugdig engagement van een 16-jarige tiener.

We wensen haar voor 24 december een fijne, warme verjaardag en een mooie kerst omringd door het gezin dat haar zeker inspireert in het verdelen van onze welvaart aan leeftijdsgenootjes in Noord-Oeganda.

Dankjewel Coralie voor dit prachtig gebaar.

Ga terug