Van kindsoldaat tot leraar

20/08/2016 14:54

Tonny vertelde ons zijn verhaal…

Hij was pas 10 jaar oud toen hij werd ontvoerd door het Verzetsleger van de Heer. Vijf jaar lang werd hij gevangen gehouden en ingezet als kindsoldaat om te vechten en te plunderen. In 2002 slaagde hij erin te ontsnappen vanuit Soedan. Hij vluchtte naar Khartoem en via Kenia kon hij het noorden van Oeganda bereiken. Hij werd opgevangen in het centrum voor ex- kindsoldaten World Vision in Gulu. Daarna werd hij opgenomen in ons sponsorprogramma. Op die manier kreeg hij de kans om zijn studies weer op te pakken.

Vorig schooljaar studeerde hij met succes af aan het Muni National Teacher’s College in Arua als labo-assistent en leerkracht landbouw.

Nu is hij deeltijds leraar in Rachele school in Lira en wordt hij ook ingezet bij problemen en bij de opvolging van andere ex-kindsoldaten. Als geen ander begrijpt hij hun trauma’s en moeilijkheden.

Tonny ontving van de vzw ook een PC. Dit geeft hem de mogelijkheid om vlugger te communiceren met Els en de verantwoordelijken binnen de vzw in geval er problemen optreden.

Hij is oneindig gelukkig en wil zijn sponsorouders hartelijk danken. Hij beseft dat hij door hun jarenlange steun is gekomen tot dit mooi eindresultaat.


Lieve en Bernard

Ga terug