Voedselpaketten voor sponsorkinderen

31/08/2020 16:11

Omdat de scholen in Oeganda sinds maart gesloten zijn als maatregel ter bestrijding van het coronavirus, heeft de vzw beslist om voedselpaketten uit te delen aan de kinderen in het sponsoringprogramma.

Normaal krijgen deze kinderen maaltijden op hun kostscholen. Die zijn inbegrepen in het schoolgeld dat de vzw betaalt. Nu ze al vijf maanden thuis zitten en hun moeders, op jonge leeftijd ontvoerd en verkracht, nauwelijks voor hen kunnen zorgen, begon de honger te bijten.

Elk kind kreeg 25 kg posho (maismeel) en 10 kg bonen – twee niet-bederfbare voedingswaren. Daarvan kan een gezin van vier personen 50 dagen leven. Dit moet de periode overbruggen tot de volgende oogst, die verwacht wordt in oktober. De totale kostprijs bedroeg 4.500 Euro.

Zijn voedselpaketten een druppel op een hete plaat? Voor onze sponsorkinderen, die tot de armsten der armsten behoren, kwamen ze in ieder geval als een geschenk uit de hemel.

“Hartelijk dank voor alle inspanningen om onze kinderen te steunen in deze harde tijd,” schreef George Omona, directeur van Pope Benedict XVI School, die samen met Ali Kiseka de bedeling organiseerde in Gulu.

Voormalig rebellenleider Opio Makas, wiens drie kinderen in het programma zitten, liet weten: “Dank om ons te steunen tijdens deze uitdaging van COVID-19. Het toont aan dat jullie ons niet vergeten zijn.”

Ook Zuster Goretti, directrice van St. Kizito Primary School, die zorgde voor de verdeling in Lira, stuurde een dankbetuiging.

“Ik wil mijn erkenning en waardering uiten voor jullie ouderlijke liefde ten aanzien van de behoeftige kinderen van God. Wij zijn erg blij met het voedsel, vooral onze kinderen en hun families die honger lijden. Nogmaals dank voor jullie vriendelijke vrijgevigheid.”

Ga terug