Watertanks voor scholen in Lira

25/11/2022 21:08

De VZW Sponsoring Kinderen Oeganda heeft deze maand watertanks van 10.000 liter aangekocht voor twee scholen in Lira. De watertanks werden gefinancierd door de provincie Oost-Vlaanderen.

St. Kizito Primary School en Wisdom High School, waar kinderen uit het sponsoring programma les volgen, werden hiervoor uitgekozen. De watertanks zorgen voor de opvang van regenwater, dat kan gebruikt worden voor allerhande activiteiten, zoals schoonmaken, kleren wassen, baden, koken, afwassen, een groententuin besproeien en zelfs als drinkwater.

Waterschaarste ten gevolge van klimaatverandering is een toenemend probleem in Noord-Oeganda, dat nog steeds herstelt van de gevolgen van 20 jaar oorlog. Het regenseizoen is onregelmatig, waardoor oogsten mislukken. Boorputten komen droog te staan, waardoor mensen zich moeten behelpen met vervuild water uit rivieren en meren. Dit leidt tot ziektes zoals diarree, wormen of cholera.

Door regenwater op te vangen en te hergebruiken dragen we niet alleen bij tot goede hygiene en het voorkomen van ziekten bij schoolkinderen, maar zorgen we ook voor ecologisch watergebruik en bouwen zo mee aan een groene toekomst.

Deze dankbrief mochten we ontvangen van Zuster Goretti, de directrice van St. Kizito Primary School:

“Thank you very much for the great support of the water tank.

It was delivered in good shape.

The children were very happy to receive it.

May God bless you.”

Ga terug