Meeste sponsorkinderen terug op school

21/03/2022 18:29

Wij zijn trots te kunnen melden dat - na twee jaar schoolsluiting – de meeste van onze sponsorkinderen terug zijn komen opdagen in hun respectievelijke scholen. Behalve diegenen die zijn afgestudeerd, zijn er relatief weinig leerlingen uitgevallen.

Oeganda kende de langste schoolsluiting ter wereld. In maart 2020 besliste de regering alle 15 miljoen schoolkinderen naar huis te sturen als maatregel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Lees meer...

Nieuwjaarswensen van Ali Kiseka. December 2021. Kampala

23/12/2021 11:35

Mede door jullie steun en via de aankoop van zijn boekje, kreeg Ali de kans om hogere studies medisch laborant te volgen. Graag informeren we jullie hoe het nu met hem gaat.

 

Lees meer...

Het verhaal van een vroegere kindsoldaat op film

02/11/2021 17:14

Samenwerking van Gris-Evergem en Comundos maken het dit jaar mogelijk om via “Digital Storytelling” een bijzonder project aan te bieden. Via het creëren van een beeldverhaal wordt er met de partners in het Zuiden samengewerkt om elk project beter te leren kennen. Door deze intense samenwerking gedurende de voorbije maanden wordt de band met de partnerorganisatie versterkt, zeker in deze moeilijke coronatijd.

Op deze manier werd het verhaal van ex-kindsoldaat Patrick Odong verfilmd.

 

Lees meer...

VZW Sponsoring Kinderen Oeganda stimuleert de mogelijkheid van een beroepsopleiding voor oorlogsslachtoffers

02/05/2021 20:25

Het is Oeganda’s grootste paradox. Honderdduizenden jongeren die elk jaar afstuderen vinden geen baan. Tegelijk klaagt de privé-sector dat ze geen gekwalificeerd personeel vindt.
 
De jeugdwerkloosheid in Oeganda bedraagt officieel 13.3 procent. Maar veel jongeren doen aan overlevingslandbouw of zijn tewerkgesteld in minderwaardige en onzekere jobs waar ze niet kunnen van leven. De werkelijke cijfers zijn daarom veel hoger.

 

Lees meer...

Waterputten ter herintegratie van oorlogskinderen

02/05/2021 20:04

De vzw heeft de afgelopen maanden waterputten geboord in twee door oorlog getroffen dorpen in Noord-Oeganda.

 De waterputten moeten de herintegratie bevorderen van kinderen die zijn teruggekeerd uit het rebellenleger.

 Het eerste dorp, Boobayo in de provincie Awach, telt 200 gezinnen. De dorpelingen moesten lange afstanden lopen naar het naburige dorp, Palara, voor water.

De put zal niet alleen de 1.000 inwoners van water voorzien, maar ook de bezoekers die naar de wekelijkse marktdag komen.

 

Lees meer...