VZW Sponsoring Kinderen Oeganda stimuleert de mogelijkheid van een beroepsopleiding voor oorlogsslachtoffers

02/05/2021 20:25

Het is Oeganda’s grootste paradox. Honderdduizenden jongeren die elk jaar afstuderen vinden geen baan. Tegelijk klaagt de privé-sector dat ze geen gekwalificeerd personeel vindt.
 
De jeugdwerkloosheid in Oeganda bedraagt officieel 13.3 procent. Maar veel jongeren doen aan overlevingslandbouw of zijn tewerkgesteld in minderwaardige en onzekere jobs waar ze niet kunnen van leven. De werkelijke cijfers zijn daarom veel hoger.

 

Lees meer...

Waterputten ter herintegratie van oorlogskinderen

02/05/2021 20:04

De vzw heeft de afgelopen maanden waterputten geboord in twee door oorlog getroffen dorpen in Noord-Oeganda.

 De waterputten moeten de herintegratie bevorderen van kinderen die zijn teruggekeerd uit het rebellenleger.

 Het eerste dorp, Boobayo in de provincie Awach, telt 200 gezinnen. De dorpelingen moesten lange afstanden lopen naar het naburige dorp, Palara, voor water.

De put zal niet alleen de 1.000 inwoners van water voorzien, maar ook de bezoekers die naar de wekelijkse marktdag komen.

 

Lees meer...

Eerste LRA rebellenleider veroordeeld

04/02/2021 22:02

Het Internationaal Stafhof in Den Haag heeft Dominic Ongwen, een rebellenleider van het Verzetsleger van de Heer (LRA), vandaag veroordeeld voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid.

Volgens de rechter heeft Ongwen het bevel gegeven tot moordpartijen en de ontvoering van burgers, waaronder kinderen. Hij is de eerste van de vijf door het Strafhof aangklaagde LRA commandanten die veroordeeld werd.

Lees meer...

Okwera na 17 jaar eindelijk herenigd met zijn familie

27/01/2021 21:19

Het was 7 maart 2004. Tingira Irumba, de verbindingsofficier van het leger, belde mij al vroeg in de ochtend op. Er was een kind gevonden op 10 km van de plaats waar de dag voordien hevige gevechten met de rebellen hadden plaats gevonden, meldde hij.

Lees meer...

Prachtig Kerstgeschenk van een Kerstekind

17/12/2020 21:03

Oud en jong hebben al zoveel moois aan zich zien voorbij gaan. We weten tot op heden niet wat ons nog te wachten staat. Voor zovelen onder ons is deze onzekerheid zo moeilijk te aanvaarden en te begrijpen.

Het geeft ons een warm gevoel te zien dat de jeugd, ondanks al deze beperkingen, de moed niet verliest en beseft dat wij nog volop van de luxe van onze maatschappij mogen en kunnen genieten.

Lees meer...