Renovatie school George Omona

07/08/2020 18:26

Door de sluiting van de scholen in Oeganda zullen we dit jaar minder dan voorzien uitgeven aan schoolgeld voor onze sponsorkinderen.

Maar de maatregelen ter bestrijding van Corona hebben ons er niet van weerhouden om een aantal andere acties te ondernemen. We maakten van de sluiting gebruik om de school van George Omona, waar 64 van onze sponsorkinderen zitten, te renoveren.

Lees meer...

Fiscale aftrekbaarheid verlengd tot 2025

03/08/2020 18:15

Goed nieuws voor onze sponsors!

Het Ministerie van Financien heeft schriftelijk laten weten dat onze erkenning om fiscale aftrekbaarheid te verlenen werd hernieuwd voor opnieuw zes jaar.

Dat gebeurde na een grondige controle en doorlichting van de werking en boekhouding van onze vzw.
 

Lees meer...

Krantenarikelen: 20 jaar vzw en steun Oost-Vlaanderen

30/06/2020 16:32

Vandaag verschenen twee artikelen over vzw Sponsoring Kinderen Oeganda in het Nieuwsblad.

Lees meer...

Nieuwsbrief Els De Temmerman

23/05/2020 10:56

Vorig jaar hebben we opnieuw bijna 90.000 euro uitgegeven aan schoolgelden en schoolpaketten voor 268 kinderen in ons sponsoringprogramma.

Zoals eerder vermeld zijn de begunstigden nu bijna uitsluitend kinderen geboren of verwekt in het Verzetsleger van de Heer. Hun moeders werden ontvoerd en verkracht door de rebellenleiders.

Lees meer...

Een tochtje naar de bank in tijden van lockdown

18/05/2020 10:50

Hoe naar de bank geraken om de schoolgelden van de kinderen in ons sponsoringprogramma te betalen? Op deze vraag zat ik al zes weken te broeden.

In Oeganda heerst een totale lockdown. Scholen zijn al twee maanden dicht. Openbaar vervoer is verboden. En anders dan in Belgie mogen ook prive-voertuigen de straat niet op. Alleen dokters en verpleegkundigen, de zogeheten essentiele beroepen, mogen zich verplaatsen in voertuigen uitgerust met speciale stickers.

Lees meer...