Overhandiging Solar kits

22/03/2018 09:21

Zoals elk jaar kan onze VZW rekenen op de gulle steun van de Gris – Evergem, waar Hélène en Antoine Welvaert jaarlijks ijveren voor een projectsteun.

Lees meer...

Bestuursleden vzw organiseren humanitaire missie in Noord-Oeganda

23/02/2018 09:27

Twee bestuurders van de vzw Sponsoring Kinderen Oeganda namen in februari deel aan een 10-daagse werkreis naar Lira in Noord-Oeganda.

Jan Cordonnier, ad-interim voorzitter van de vzw en Carmen Talloen, secretaresse maakten deel uit van een groep van 57 Vlaamse vrijwilligers, vooral medici en paramedici, die gratis consultaties deden voor de allerarmsten – mensen die zich geen gespecialiseerde medische verzorging in de staatsziekenhuizen of privé -klinieken kunnen permitteren.

Lees meer...

Opbrengst uit gin voor ex-kindsoldaten

22/02/2018 18:01

Het mag een vreemde combinatie lijken – gin en ex-kindsoldaten. Maar voor Kenneth Taylor, de burgemeester van Wichelen en producent van D-Day Gin, is het een evidentie.

Lees meer...

Abokemeisje wint Britse vredesprijs

26/01/2018 11:38

Angela Atim, een van de Abokemeisjes en coordinator van ons sponsoringprogramma in Gulu, kreeg afgelopen november in Londen de prestigieuze Marsh Award for Peace Making and Peace Building.

Lees meer...

Overhandigen fietsen

20/04/2017 15:20

Het is een snikhete namiddag in Gulu. Achtentwintig jonge vrouwen zitten onder een mangoboom voor het kantoor van World Vision. Ze werden jaren geleden ontvoerd en verkracht door rebellen van het Verzetsleger van de Heer, en keerden terug zwanger of met kinderen geboren in het rebellenleger.

Lees meer...